Menu Sluiten

Tweede editie van “Leven als een Prof” voor een verbetering van de leefstijl in de Gemeente Neder Betuwe

De gemeente Neder-Betuwe blijft achter als het gaat om het behalen van de beweegnorm en scoort hoog  op het gebied van overgewicht. Ongezonde voeding en onvoldoende beweging zijn belangrijke factoren die daaraan ten grondslag liggen. Daar moet verandering in komen, aldus Voetbalvereniging Uchta en Sportvereniging Olympia. Daarom prolongeren beide verenigingen op zaterdag 11 januari 2020 gezamenlijk het vitaliteitsprogramma voor kinderen tussen 6 en 14 jaar: ‘Leven als een prof!’

Het initiatief is gericht op bewustwording bij deze doelgroep van het belang van een gezonde leefstijl. Vitaliteit wordt vaak bestempeld als ‘voldoende sporten en bewegen’, maar er komt veel meer bij kijken dan dat alleen. Het omvat ook zaken als voeding, ontspanning, slaapkwaliteit, geluk en sociale contacten.

In samenwerking met lokale specialisten, zoals kinderfysiotherapeuten, een diëtiste, een prof sporter, een freerunning clinic en de buurtsportcoaches wordt op 11 januari een sportief en leerzaam programma neergezet, waarin de kinderen intensief worden begeleid en zelf aan de slag gaan met de genoemde thema’s. Het wordt voor de kinderen een leuk evenement met spellen, clinics, bewegen, zelf koken en proeven, etc. Het wordt een ware “Prof Proeverij”.

In de weken na het evenement krijgt het project een vervolg tijdens de reguliere uren van de buurtsport. Daarin krijgen zij de mogelijkheid om tot en met de voorjaarsvakantie wekelijks kennis te maken met verschillende sporten, zoals badminton, voetbal, volleybal, turnen en free runnen, en op die manier gewend te raken aan het regelmatig sporten.

Het volledige programma is gratis en laagdrempelig, zodat alle kinderen tussen 6 en 14 jaar, ongeacht hun achtergrond, kunnen deelnemen. Het uiteindelijke doel is de leefstijl in onze gemeente duurzaam te verbeteren en het hoge percentage ziekte en overgewicht te verminderen. Daarnaast is het programma gericht op het verbinden van doelgroepen en het vergroten van de saamhorigheid. Indien blijkt dat deelnemers om welke reden dan ook niet in staat zijn duurzaam te kunnen deelnemen aan sportactiviteiten, worden mogelijkheden gezocht om dit wel te kunnen realiseren.

Het evenement start om 14.00 uur in Sporthal de Linie,  Liniestraat 2a te Ochten.

Meer informatie over het programma en aanmelding vind je op de website: https://www.levenalseenprof-nederbetuwe.nl/