Menu Sluiten

Fit voor OuderenElke woensdag ochtend van 11.00 – 12.00 uur wordt onder leiding van Rianda Prijs “Fit voor ouderen” gegeven.

Juist als je wat ouder wordt is sporten en bewegen heel belangrijk om fit te blijven. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien het voordeel dat je langer op een prettige manier je favoriete activiteiten kunt blijven doen.

Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel. Voor de meeste mensen geldt dat zij zich na het sporten veel beter voelen. Tijdens het bewegen wordt de stof ‘endorfine’ in de hersenen aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen, omdat je meer ontspannen bent en tevreden voelt. Een derde reden om meer te bewegen, is het gevoel dat bewegen kan geven en de gezelligheid die bewegen met zich meebrengt.

Iedereen die zin heeft om aan deze activiteit mee te doen is van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken. Je hoeft je vooraf niet te melden maar kom in of met sportkleding en sportschoenen naar de sporthal om te kijken of het iets voor je is.