Menu Sluiten

Yoga

Op zoek naar manieren om te ontspannen en gezond te blijven?
Dan is yoga misschien iets voor jou.

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. In het Westen wordt yoga voornamelijk geassocieerd met oefeningen die het evenwicht in het menselijk systeem herstellen. Balans tussen lichaam en geest.

In het leven van de moderne mens is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen lichaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledig mens-zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Hatha Yoga: is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt. Hatha-yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Met name voor beginners.

Vinyasa yoga: is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga: je kunt het het beste voor je zien als coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence. Voor gevorderden.
Yoga wordt gegeven door Hilde van Kempen, gediplomeerd Yoga docente, op maandag van half 8 tot half 9 in de bovenzaal (ivm nodige rust).
Yoga wordt gegeven in een cursus van 12 weken/lessen. Je kunt je opgeven voor een hele cursus. Omdat je vaardigheden in de cursus worden opgebouwd is het handig om de hele cursus te volgen.

Als je door omstandigheden een keer niet kunt meedoen, kun je voor die les inhalen bij dansfit of krachtfit (gegeven door Rianda). Mocht je aan het einde van de cursus strippen over houden dan geven we geen geld terug.

Een cursus Yoga kost 60 euro, je kunt je hier opgeven.